Duizenden migranten op weg van Honduras naar de VS (video)

Hondurezen in Guatemala ontvangen met traangas en geweld.

Enkele duizenden Hondurezen zijn op weg naar de Verenigde Staten om daar hun geluk te zoeken/vinden. Eén van de eerste zaken die Joe Biden wil regelen als president van de Verenigde Staten is een vaste verblijfstatus voor de naar schatting 11 miljoen immigranten in het land. Of de volksverhuizing van de Hondurezen hierdoor is geïnspireerd, is niet aan te tonen, maar dat Biden een compleet tegengestelde weg inslaat dan zijn voorganger Donald Trump, verspreidt zich als een lopend vuur over heel de wereld.

De zogeheten migrantenkaravaan met enkele duizenden Hondurezen op weg naar de Verenigde Staten, is in Guatemala echter op traangas en gewelddadige schermutselingen met de autoriteiten gestuit. Verschillende mensen zijn daarbij gewond geraakt. De migratieautoriteit van Guatemala verklaarde dat er informatie was binnengelopen dat leden van Hondurese criminele bendes en georganiseerde misdaad zich bij de vluchtelingen hadden gevoegd. “Dat baarde ons zorgen”, aldus Guillermo Diaz, directeur van het Guatemalteekse Instituut voor Migratie.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More