Duitsland nog altijd argwanend over vaccin AstraZeneca

“Alleen nog goed voor 60-plussers.”

Na een advies van de Duitse vaccinatiecommissie hebben de Duitse autoriteiten besloten om het gebruik van het AstraZeneca-vaccin te beperken tot 60-plussers. Wie jonger is dan 60 jaar kan het alleen nog krijgen als een arts dat specifiek goedkeurt en na een persoonlijke analyse van de risico’s. In Canada kunnen alleen mensen jonger dan 55 jaar nog een AstraZenaca-prik krijgen.

We moesten het nieuws twee keer lezen, omdat we er vanuit gingen dat het net omgekeerd was. Want, op 10 februari nog kwam de WHO met het verlossende bericht: “Vaccin AstraZeneca ook geschikt voor 65-plussers”. Daarna was er de bloedklonter-soap, waar ons land niet aan meedeed, om het vaccin vervolgens tot ‘volkomen veilig’ te verklaren.

Doch, nu komt het land waar ze BMW’s en Audi’s maken, met deze hoogst merkwaardige maatregel. Ook in Duitsland werd aanvankelijk alleen AstraZeneca toegediend aan mensen onder de 65 jaar. Maar vanaf morgen wordt het beleid dus aangepast na “zeldzame, maar zeer ernstige bijwerkingen, zoals bloedstolsels in hoofd bij vrouwen onder de 55 jaar. “

Wij kunnen niet meer volgen.

Nu Duitsland besloten heeft om mensen onder de 60 jaar niet meer te vaccineren met AstraZeneca, komt de taskforce vaccinatie in ons land onverwacht samen.

Wordt vervolgd.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More