Duitse pastoor draagt hoofddoek tijdens zijn preek (foto)

 Priester Wolfgang Sedlmeier deed op Pinksterzondag tijdens zijn mis in de Mariakerk te Aalen de wenkbrauwen fronsen: hij kwam namelijk opdagen met een hoofddoek.

Dit als tegenreactie op sommige uitspraken van de Duitse politica Alice Weidel. De  rechts-populistische partij Alternative für Deutschland (AfD), wil het dragen van een hoofddoek in het openbaar verbieden. “Hoofddoeken moeten uit het straatbeeld en de publieke ruimtes verdwijnen. Dat zou wettelijk moeten worden vastgelegd. Het dragen van een nikab of boerka moet zelfs overal worden verboden. Op overtreding van de regel zou een fikse geldboete moeten staan“, aldus Weidel in een interview met Tagesspiegel.

Maar volgens de brave pastoor schendt men daardoor de menselijke waardigheid, want iedereen moet de kans krijgen zijn of haar geloof te uiten overal en ten allen tijde.  Daarom wilde hij juist op Pinksteren en in de geest van het Pinksterevangelie een boodschap de wereld insturen die kan tellen. De gelovigen applaudisseerde na zijn preek.

Dat gaat nog vonken geven als hij beslist de activistenbeweging Femen te steunen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More