Duits bos moet kapot voor nieuwe Tesla-fabriek

Want als er meer elektrische auto’s gaan rondrijden, dan hebben we minder bomen nodig. Logisch toch?

Vooral de Tesla Model 3 is een groot succes in Europa. De productie moet opgeschroefd worden, en daar is een nieuwe fabriek voor nodig. Tesla gaat daarom een gloednieuwe fabriek bouwen in Duitsland.

Meer bepaald in de Duitse deelstaat Brandenburg. Daar is industriegrond genoeg, maar die kost plusminus veertig euro per vierkante meter. Dat vond Elon Musk wat teveel, want hij heeft heel veel vierkante meters nodig. En dus kocht hij een… stuk bos in Grünheide.

Nu zou je denken: bos moet toch bos blijven? Maar nee hoor, niet in dit geval. 154 hectare bos zal weldra sneuvelen, om er vervolgens de nieuwe Tesla-fabriek neer te poten.

Soit, een stuk groen moet dus verdwijnen, om groene auto’s te bouwen. Het voordeel is dan wel weer dat dit heel wat banen in Duitsland zal opleveren. Musk is namelijk van plan om er een half miljoen vierwielers per jaar te produceren.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More