Duikster fotografeert zeldzame peniswormen (foto’s)

“Hey schatje, wil je eens piepen naar mijn priapulida?”

Toegegeven, het klinkt helemaal niet opwindend. En toch is het de wetenschappelijke benaming voor het raadselachtige zeewezen, beter bekend als de penisworm. We horen je al denken: geef het beestje een bril en bakkebaarden, en het tweelingbroertje van Kristof Calvo is geboren.

Maar in tegenstelling tot de witte walvis Moby, bestaat deze Dick echt. De dieren zijn vernoemd naar Priapus, een figuur uit de Grieks-Romeinse mythologie die erom bekendstond een enorm geslachtsdeel met zich mee te slepen. En jij maar denken dat je de enige was.

De kruipende onderwaterlul heeft trouwens nog meer gelijkenissen met zijn menselijke variant dan alleen maar het uiterlijk. Zo ejaculeren de mannelijke peniswormen ook sperma in het zeewater. Wijfjes lozen hun eicellen in zee, waarna beide in het water samenkomen.

Net zoals bij ons mannen komen deze piemels voor in allerlei soorten en maten, maar ze hebben geen Zweedse penispomp nodig om hun ego te boosten.

De 48-jarige Amerikaanse duikster Josie Jones maakt de stranden en het water schoon om het maritieme leven op peil te houden voor de kust van Rye Front Beach in de staat Victoria. Zij plaatste de foto’s in een maritieme Facebookgroep en de prentjes van deze zandswaffelaars haalden al snel het nieuws.

Heren, als je partner na de pandemie opeens een vlucht boekt naar Victoria met duikgerief in haar koffer, weten jullie hoe laat het is.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More