Dubieuze energieleverancier Mega verdubbelde winst in 2020

Energieleverancier Mega zit in het oog van de storm. Mega is de handelsnaam van Power Online.

Uit onderzoek blijkt dat de energieleverancier sinds 2014 de consument misleidde. De strategie bestond volgens Knack uit het lokken van klanten met lage prijzen, maar wanneer de duurtijd van het contract ten einde liep, werden klanten automatisch overgezet op een nieuwe prijs die tot 30 procent duurder kon zijn. “Wanneer de klant zijn contract raadpleegde, vond die er nog steeds dezelfde productnaam terug, maar lag de prijs substantieel hoger.”

De onfrisse zaak leidt zelfs tot 2 vragen in de Commissie voor Energie, Leefmilieu en Klimaat die volgende week op de agenda staan.

Ondertussen heeft die Luikse NV Power Online de jaarrekening gepubliceerd. De NV heeft in 2020 ruim 11,2 miljoen euro winst voor belastingen geboekt. In 2019 was dat 6,2 miljoen euro. De strategie heeft duidelijk geen windeieren opgeleverd. Een eventuele boete zal dan ook makkelijk betaald kunnen worden.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More