Drugs zijn geen medicijn tegen corona-eenzaamheid

200-tal huiszoekingen in het kader van groot drugsonderzoek.

Het is moeilijk om er een cijfer op te plakken, maar corona heeft het probleem van drugs scherper gesteld. Er mag dan wel een oorlog tegen drugs lopen, verder dan het winnen van enkele veldslagen, komt men niet. Dealers vinden nieuwe manieren om gebruikers te bevoorraden. Er wordt – meer dan ooit – lustig gesnoven en geblowd achter de brave gevels van onze Vlaamse huizen. De semi-lockdown waarin we nu al een jaar moeten overleven, heeft tot een golf van emotioneel ongenoegen geleid. Drugs is voor velen een fout medicijn om hen even uit die werkelijkheid te tillen, maar is op langer termijn een allesvernietiger. Tegen de tijd dat besef is doorgedrongen, is het meestal al te laat. Het gerecht doet er dan ook alles aan om drugs de wereld uit te helpen en gebruikers te behoeden voor het criminele milieu.

Dinsdagochtend om 5 uur is er een van de grootste acties ooit tegen de georganiseerde misdaad in ons land begonnen. Op meer dan 200 plaatsen vielen 1.500 agenten en speciale interventieteams binnen op verdachte adressen. De actie zou het resultaat zijn van twee jaar onderzoek. Alles wordt gecoördineerd door een Mechelse onderzoeksrechter maar de actie is zo groot dat het commando op het terrein zowel vanuit Brussel als vanuit Antwerpen wordt gevoerd.

Er wordt vooral gezocht naar drugsdealers (cocaïne) maar ook de personen die hun activiteiten faciliteren, zoals informanten en witwassers.

Volgens de politie hebben ze de drugswereld in ons land vandaag een zware klap toegebracht.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More