Dronken professor valt met twee afhakte vrouwenarmen in een rivier

Wat probeerde een prominente hoogleraar te verbergen?

In Sint Petersburg is een Russische hoogleraar, Oleg Sokolov (63), dronken uit een rivier gevist. Eenmaal op het droge, bleken in zijn rugzak twee vrouwenarmen te zitten. De man vertoonde onderkoelingsverschijnselen. Ontnuchterd gaf de hoogleraar toe dat het zijn plan was om de lichaamsdelen van ene Anastasia Yeshenko (24) in de rivier te dumpen.

Gealarmeerd door zijn verhaal volgde er een huiszoeking bij de historicus en werd daar het onthoofde lichaam van een jonge vrouw gevonden. Er werd ook een zaag met bloedsporen aangetroffen. De hoogleraar is een extravagante figuur die zich vaak verkleedde als officier uit het leger van Napoleon en op die manier te paard door de Russische straten reed.

De man had een relatie met de jonge vrouw en zou haar tijdens een ruzie ‘per ongeluk’ gedood hebben. Blijkbaar was hij van plan om haar stuk voor stuk te dumpen in de rivier en was hij begonnen met het weggooien van het hoofd.

Sokolov kreeg in 2003 de hoogste Franse onderscheiding, het Legioen van Eer, voor zijn onderzoek naar Napoleon Bonaparte.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More