Dronken man neergestoken omdat hij een hond wilde strelen

Een verhaal met twee kanten.

Gisteravond liepen twee dronken mannen door de Fabrieksstraat in Baasrode toen ze achter een afsluiting een hond hoorden blaffen. Ze gingen er naartoe om het dier te strelen. Tot hier de versie van de dronken mannen. De versie van de hondeneigenaars, klinkt net even anders.

De vrouw vertelt dat ze haar honden hoorden blaffen en dat ze samen met haar ex-vriend, die op bezoek was voor de kinderen, ging kijken wat er aan de hand was. “We zagen twee mannen die duidelijk dronken waren aan onze honden staan trekken. Mijn ex-vriend is er meteen naartoe gelopen en heeft gevraagd om daar mee te stoppen“, zegt de ex-vriendin: “Maar het escaleerde. Mijn vriend is naar binnen gelopen en kwam weer buiten met een mes. Er volgde een vechtpartij.”

Die vechtpartij was enorm hevig. De brandweer is na afloop opgeroepen om het bloed van de weg te komen spuiten. Een van de mannen werd enkele keren gestoken met een koksmes. De andere kreeg een kopstoot. “We wilden alleen maar strelen,“ zegt die laatste, “we wisten niet wat ons overkwam.”

Wat er precies gebeurd is, blijft een verhaal met twee kanten. Volgens de ex-vriendin moeten de mannen zeker uitgedaagd hebben: “We hebben deze mensen ook nog nooit gezien.”

Wat dat uitdagen dan wel was, komen van niemand te weten, maar de ex-vriend mag dat gaan uitleggen aan de politie die hem meenam naar het bureau. “De heren hadden geen geschiedenis,“ klinkt het daar. Het slachtoffer (40), die in Baasrode woont, werd opgenomen in het ziekenhuis maar hij is niet in levensgevaar.

De vrouw voegde er tot slot nog fijntjes aan toe: “Ze zijn ook op mijn privéterrein gekomen.”

Maar of dat een geldig excuus is om iemand met een keukenmes neer te steken, is maar de vraag.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More