Dronken fietsen mag, als niemand kan zien dat je dronken bent

Van Quickenborne pleit voor meer tolerantie.

Een goede maand geleden legde de Kortrijkse burgemeester Van Quickenborne (Open Vld) tegen Wouter Vermeersch (Vlaams belang) een klacht neer wegens laster en eerroof. Vlaams belang had op haar Facebook gepost dat Van Quickenborne op 17 augustus, na een voetbalwedstrijd tussen KV Kortrijk en Anderlecht, positief zou getest zijn tijdens een alcohol-en drugcontrole. Vermeersch legde daarvoor een verklaring af bij politiezone RIHO. Vlaams Belang wilde met deze post aankaarten dat volgens hen meer dan 600 zware misdrijven per jaar In West-Vlaanderen niet onderzocht worden.

In afwachting van dat dossier, komt Van Quickenborne nu met een merkwaardig voorstel. Hij pleit namelijk voor meer tolerantie tegenover dronken fietsers. Van Quickenborne wil zelfs dat fietsers die dronken blazen – maar geen tekenen van dronkenschap vertonen – niet gestraft worden. Daarmee zet de meester van de administratieve hervormingen, de deur wagenwijd open voor willekeur.

Van Quickenborne wil dat er een wettelijk onderscheid komt tussen dronken fietsers en dronken automobilisten. Een geïntoxiceerde fietser zorgt volgens hem nauwelijks voor een gevaar op de weg. “Zo’n fietser is in de eerste plaats een risico voor zichzelf”, zegt Van Quickenborne.

Ziet Van Quickenborne misschien de bui al hangen na het ‘blaasincident’ met Wouter Vermeersch en wil hij, noodgedwongen, met de fiets een glaasje gaan drinken op de voetbal ?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More