Drink eens gin met uitwerpselen van olifant

Als trouwe kijkers van Villa Politica weten we dat de mens zeer goed in staat is om van een mug een olifant te maken. Maar van olifantenstront een lekker drankje produceren, dat is weer andere kak.

En toch, het Zuid-Afrikaanse echtpaar Les en Paula Ansley hebben de Indlovu Gin op de markt gebracht: een Afrikaanse gin met als geheime ingrediënt het smeuïgste wat een olifant te bieden heeft. Vooraleer je dit koppel gaat uitschijten voor Dumbo and dumber, hun werkwijze klinkt nochtans niet zo uit de lucht gegrepen.

Zo verzamelden ze olifantenpoep met hun blote handen, waarna die gedroogd en verkruimeld werd. Hierna werd het stinkend geheel gewassen om zand en vuiligheid te verwijderen. Wat overbleef waren de restanten van het gegeten fruit, bloemen, bladeren en schors. Die werden gesteriliseerd en opnieuw gedroogd.

Tenslotte hadden ze een slurfachtig aftreksel dat ze aan de gin toevoegden. “Een houtachtige, pittige en aardse smaak”, aldus het echtpaar.

Maar wel eentje die verschilt naargelang de seizoenen en de locatie waar de olifantendrollen zijn gevonden. Hetgeen netjes vermeld wordt op het etiket van de fles.

Indlovu – zo klinkt ‘olifant’ in verschillende Afrikaanse talen – kan je online bestellen voor een zachte prijs van 30,5 euro.

Allen dus naar Planckendael, er ligt een fortuin voor het rapen!

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More