Drie nieuwe symptomen die wijzen op een coronabesmetting

Tong, mond, handen en voeten.

Aan de bestaande symptomen voegt een Spaanse studie over ex-patiënten er drie toe. De studie werd uitgevoerd door het Universitair Ziekenhuis La Paz en de Atención Primaria del Servicio Madrileño de Salud (SERMAS), de eerstelijnszorg van de autonome regio Madrid. Ze werd vorig jaar gepubliceerd in het prestigieuze British Journal of Dermatology en vorige dinsdag officieel voorgesteld.

  • Eén op de vier patiënten vertelde dat hij of zij veranderingen aan de tong had opgemerkt. Het ging om zwelling, een branderig gevoel en het verschijnen van vlekken. Die zogenaamde ‘Covidtong’ zou vaak gekoppeld zijn aan smaakverlies.
  • Bijna de helft van de patiënten met een milde tot matige vorm van Covid-19 die over een periode van twee weken werden opgenomen in het veldziekenhuis had letsels op de huid en slijmvliezen. Het ging daarbij vaak om de mond.
  • Vier patiënten op de tien maakten ook gewag van een branderig gevoel en roodheid op de handpalmen en de voetzolen. In sommige gevallen werd dat gevolgd door het verschijnen van kleine vlekjes en afschilfering.

De belangrijkste symptomen die kunnen wijzen op het coronavirus, blijven nog altijd hoge koorts, spierpijn, hoofdpijn, kortademigheid, hoesten en keelpijn.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More