Dove en Sunlight vinden ‘normaal’ niet meer normaal

De revolutionairen van de politieke correctheid winnen alweer een veldslag.

Zeg vandaag niet zomaar wit tegen blank of bruin tegen zwart. Wees op je hoede om altijd hij en zij te zeggen als je het over ‘de mens’ hebt en dan nog loop je de kans om tegen de lamp te lopen, want er zijn nog andere genders en die hebben allemaal lange tenen. Masterbedroom is voortaan als term verboden in hotels omdat het naar slavernij verwijst en nonkel Bens verkoopt niet langer rijst met het portret van een zwarte. De lijst van aanpassingen is eindeloos.

En er komt er eentje bij. De Brits-Nederlandse producent van consumentengoederen Unilever schrapt het woord ‘normaal’ van alle verpakkingen en uit alle advertenties voor schoonheids- en verzorgingsproducten. Volgens de producent blijkt uit onderzoek dat het gebruik van het woord ‘normaal’ om haar of huid te beschrijven, de meeste mensen het gevoel geeft te worden buitengesloten. Bovendien gaan ze voortaan adverteren met echte mensen zonder ze te photoshoppen.

Gedaan met je te ergeren in de douche aan dat ‘normaal’. Dat scheelt al snel een Xanax. Toch?

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More