Doorlooptijd van coronavaccin in België bedraagt al 20 dagen

Wat is het moeilijkste: een coronavaccin ontwikkelen en produceren enerzijds of in de arm van een persoon zetten? Het is een retorische vraag uiteraard.

Een website van een burger (niet de overheid) houdt vandaag op basis van alle gegevens bij hoe ver we staan met de vaccinatie in België. Interessant is de grafiek van de doorlooptijd.

De doorlooptijd is de tijd tussen leveren en toedienen van vaccins. De bedoeling is dat deze doorlooptijd zo kort als mogelijk is. De berekening kan op 2 manieren gebeuren. De eerste mogelijkheid is een berekening gebaseerd op de tijd dat een dosis beschikbaar was voor toediening. Een tweede manier is om te kijken hoelang het duurt alvorens een levering volledig is toegediend. Beide grafieken zijn beschikbaar.

We zien in elk geval een forse stijging van de doorlooptijd de laatste tijd. Dat is niet goed. De teller staat vandaag op 20 dagen of bijna 3 weken.

Deze pagina is een initiatief van vrijwilligers (en dan vooral Joris Vaesen) die bereid zijn een beetje van hun (weinige) vrije tijd te gebruiken om accurate data bij elkaar te sprokkelen om zo dit dashboard te verwezenlijken. De cijfers zijn steeds onderbouwd met erkende bronnen. Dit initiatief is niet in opdracht van een derde partij en is niet verbonden aan een instelling.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More