“Door nucleaire testen Noord-Korea worden veel misvormde kinderen geboren”

Baby’s die vervolgens als beesten afgeslacht worden.

De Grote Leider van Noord-Korea is knettergek. Tegenwoordig heeft-ie raketten waar hij theoretisch gezien Europa en een stuk van de Verenigde Staten mee kan treffen. Tijdens het ontwikkelen van zo’n wapentuigen worden er ook heel wat nucleaire tests uitgevoerd. Testen die niet zonder gevolgen zijn, zo blijkt.

Lee Jeong Hwa is een Noord-Koreaanse die onlangs tot in Zuid-Korea wist te vluchten. Zij deed nu een bijzondere getuigenis voor NBC News. “In de regio waar ik vandaan kom, stierven zo veel mensen die zonder aanwijsbare reden ziek werden, dat we het de ‘spookziekte’ zijn gaan noemen”, vertelt ze. “Later wisten we wel beter: het was door de straling, als gevolg van de nucleaire tests.”

Maar dat is niet het enige. “Er worden ook veel misvormde baby’s geboren. Ik weet nog dat onze buurvrouw een kind baarde dat geen geslachtsdelen had, bijvoorbeeld. De baby werd vermoord. Dat is nu eenmaal wat ze in Noord-Korea met misvormde baby’s doen: vermoorden.” Haar verhaal zou ook bevestigd worden door andere mensen die uit Noord-Korea wisten te ontsnappen.

Suh Kune-yull, professor aan de Nationale Universiteit van Seoul, zegt dat die mogelijkheid inderdaad bestaat. “We weten dat straling de werking van lichaamsweefsel en organen kan aantasten. We weten dat daar misvormingen van kunnen komen en we weten dat een blootstelling aan straling kanker kan veroorzaken, wat de vele doden kan verklaren. Maar hoe erg de toestand in Noord-Korea is weten we niet: we zullen die mensen dus op hun woord moeten geloven.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More