Doodgereden op fietsvakantie in Italië, automobilist had gesnoven

Antwerpse stadswacht wordt van de weg gemaaid door een man onder invloed van cocaïne.

Filip Marechal (57) was met zijn echtgenote op reis in het Italiaanse Salento. Samen namen ze deel aan een begeleide fietstocht langsheen kleine dorpjes en wijngaarden in het uiterste zuiden van Italië. Filip was even gestopt om kinderen met een vlieger te helpen. “Hij sprak heel goed Italiaans,“ zegt zijn aangeslagen vrouw, “zijn hulpvaardigheid is hem fataal geworden.”

Omdat hij even gestopt was, reed hij hij een zestigtal meter achter de groep. Plots is een Citroën C1 achteraan op hem ingereden. Filip belandde op de voorruit van de auto en smakte daarna tegen de grond. Hij werd door een ambulance naar het Vito Fazzi-ziekenhuis in Lecce gebracht, maar Filip had verschillende breuken aan armen en benen, een schedeltrauma en inwendige bloedingen. Hij overleed niet lang na de aanrijding.

De chauffeur van de auto, een Italiaan van 35, testte negatief op alcohol, maar positief op cocaïne. Hij is aangehouden. De Italiaanse wet is bijzonder streng voor chauffeurs die onder invloed een dodelijk ongeval veroorzaken.

“Maar daar krijgen we Filip niet mee terug”,  vertelt de voorzitter van de Antwerpse stadsgidsen. “Filip was een een enthousiaste stadsgids. Iemand met hart en ziel voor de stad en de gidsen. Hij zal gemist worden.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More