Donald Trump ‘spreekt’ weer

Eerste interview na vertrek uit Witte Huis.

“Twitter is saai geworden sinds ik er verbannen ben.“ We kunnen niet anders dan Trump hierin gelijk geven. Het wereldnieuws heeft kleur verloren sinds Donald president af is. Gisteravond gaf hij op de Amerikaanse televisie zijn eerste interviews sinds hij op 20 januari uit het Witte Huis vertrok. Hij liet zich interviewen door Fox News, Newsmax en OAN, allemaal zenders die hem gunstig gezind zijn.

In het hoofd van Donald is er nog niets veranderd: hij is geen president meer door fraude, want hij won de verkiezingen ruimschoots. En de wereld is nog altijd verdeeld tussen mensen die het met hem eens zijn – patriotten – en mensen die dat niet zijn – halvegaren en landverraders.

Het is nog niet zeker of hij weer actief zal worden op Twitter. Hij zei dat er wordt “onderhandeld met een aantal mensen”. “Er is ook de mogelijkheid om een eigen website bouwen”, aldus Trump, aan bezoekers geen gebrek.

Of hij zich in 2024 weer verkiesbaar stelt voor het presidentschap? Geen antwoord. Hij wilde wel even zijn mening kwijt over Joe Biden die hij samenvatte als “mentaal weg”. Trump blijft beweren dat hij bestolen is bij de presidentsverkiezingen. Maar dat maakt hem niet minder ‘winnaar’. “Ik ben de enige die met impeachment te maken krijgt, van wie de populariteitscijfers stijgen.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More