Dokters dienen klacht in tegen Maggie De Block

“Geen wetenschappelijke objectiviteit”

Heb je Facebook dan heb je “wij eisen het aftreden van Maggioe de Block” ongetwijfeld al voorbij zien komen. De Block is vooral in het zuidelijke gedeelte van dit land kop van jut en aldaar het symbool van al wat kan fout kan gaan: het boegbeeld van het Vlaamse falen. In het gebied van Pieter de Coninck echter, is zij echter gewoon een bron van ergernis.

Het binnensmonds roepen en tieren van de bevolking krijgt nu echter een staartje en resulteert in een echte klacht. De Association Lagardère – een vereniging van artsen – heeft een tuchtklacht ingediend tegen de minister van Volksgezondheid bij de Provinciale Raad van de Orde van Artsen van Vlaams-Brabant en Brussel.

De Block wordt beschuldigd van communicatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is. Volgens de artsen heeft ze de code van de medische ethiek geschonden door zich als arts zonder wetenschappelijke objectiviteit te uiten. Ze pikken het niet dat zij in februari minachtend deed tegenover artsen die toen waarschuwden voor de gevaren van het coronavirus wat voor haar slechts een griepje was. De klacht is dus niet tegen De Block als minister, maar tegen De Block als arts.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More