Dokter heeft seks met MS-patiënte om haar te genezen

Goed geprobeerd, dat dan weer wel.

Een deugniet is het, de 43-jarige Kwame Somuah-Boateng. De dokter uit Londen kon een patiënte die lijdt aan multiple sclerose ervan overtuigen dat ze van haar ziekte af zou geraken door seks met hem te hebben. “Vertrouw me, ik ben een dokter. Zo krijg je je gevoel in je vagina weer terug”, maakte hij haar wijs.

Naïef als ze was, ging de vrouw van in de dertig mee in zijn verhaal. De feiten dateren van 2012, toen de vrouw werd opgenomen in het Croydon University Hospital in Londen. Uroloog Somuah-Boateng ontfermde zich over haar. “Een paar dagen later belde hij mij op en al snel kwam er seks van. Toen dacht ik dat het een normale relatie was. Ik voelde mij veilig bij hem. Hij liet mij denken dat ik mijn ziekte niet met vrienden en familie kon bespreken. Ook zei hij dat ik niet dingen over MS op moest gaan zoeken op het internet”, aldus de vrouw.

Een half jaar lang hadden de twee regelmatig seks. Hij die zijn zin kreeg, zij die in de waan was dat ze straks genezen zou zijn. Toen ze van een andere dokter hoorde dat seks helemaal niet de beste remedie is tegen MS, bracht ze de zaak voor de rechter.

In 2015 werd Somuah-Boateng vrijgesproken van poging tot verkrachting door een normale rechtbank. Binnenkort velt het medische tribunaal het finale oordeel. (KDN)

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More