Doe je partner eens een seksvoucher cadeau

Kerst en Nieuw zijn ondertussen al enige tijd gepasseerd. De katers zijn bestreden, de broeksriemen vinden stilaan hun oude gaatje terug, de draad van het dagdagelijkse leven is weer opgepikt. Tijd om de balans op te maken: welke cadeaus heb je deze feestdagen allemaal gekregen. En vooral: welke heb je niet gekregen.

Cliché 1: De feestdagen zijn niet alleen een periode van samenhorigheid, vrede en duizenden familiefeesten, maar brengen ook een boel stress met zich mee. Zal ik dit jaar weer naast tante José aan tafel moeten zitten? Heeft Moemoe wel rekening gehouden met mijn voedselallergieën? Zal mijn madame blij zijn met haar cadeau, of zal die teleurgestelde blik in haar ogen mij weer een week achtervolgen?

Cliché 2: Cadeaus geven is plezant en ze krijgen ook. De gebruikelijke mopjes bij het zien van het inpakpapier (dat heb jij niet zelf ingepakt hoor) en het schudden met het pakje wanneer dat je overhandigd wordt (er zit toch niets breekbaar in hopelijk). Het geladen pulken aan de plakband, het dramatisch tevoorschijn halen van de inhoud en… ja… dat had je niet moeten doen hoor. Goed. Die teleurgestelde blik van je madame is misschien toch niet helemaal ongegrond.

Cliché 3: Cadeaubonnen. Nuff said.

Je zult denken: dit artikel komt als vijgen na Pasen, maar daarmee vergeet je de volgende belangrijke feestdag op de kalender die met rasse schreden nadert. Valentijn. Duik maar snel dat kerstlijstje van je madame weer op.

Of maak het jezelf gemakkelijk en stap eens compleet onvoorbereid The Other Shop binnen. Deze originele boekenwinkel van Danny Aerts en Peter Verborgt heeft twee filialen. Één in Antwerpen op de Melkmarkt en één in Gent in de Mageleinstraat. De winkel laat zich omschrijven als de plek waar je niets vindt dat je nodig hebt, maar wel alles dat je wilt hebben.

(fotocredit: Charlotte Van Kerkhoven)

 

“Peter en ik hebben ook een klassieke boekenwinkel in Antwerpen, maar wilden graag nog een andere winkel openen”, vertelt Danny Aerts. “Dat het iets met boeken moest zijn, stond vast. In maart 2016 openden we dan The Other Shop in Antwerpen, het filiaal in Gent volgde reeds in januari 2017. Het onderschrift van de winkel luidt: books and more. Je vindt bij ons dus een heel divers aanbod aan originele, ludieke en interessante boeken terug, maar ook toffe wenskaarten, ecologische koffie en herbruikbare koffiebekers en waterflessen bijvoorbeeld.”

Niets dat jij, je vrienden of je madame écht nodig hebben dus. Maar als je er binnenstapt, vind je er meteen wat je niet zoekt. Een scheurkalender met “365 dingen die je zeker niet gedaan moet hebben” bijvoorbeeld. Maar ook foto- en kookboeken, ludieke woordenboeken, grove wenskaarten en (seks)vouchers. Die laatste komen niet alleen van pas met Valentijn (vergeet het vergezellende pakje pralines toch maar niet), maar ook doorheen het jaar. The gift that keeps on giving to the both of you kan voor eender welke gelegenheid afgegeven en ingewisseld worden. De pikantere IOU dus.

“Peter is eigenlijk het brein achter de operatie en stelt onze collectie samen”, gaat Danny verder. “Hij doet dat op een manier die hij zelf eigenlijk niet kan uitleggen. Wat hem aanspreekt, leggen we in de rekken. Ik zou zeggen dat vooral mensen met een iets grover gevoel voor humor en een zeer goede mensenkennis hier zeker hun gading zullen vinden.”

Ruil dus snel je cadeaubonnen in voor geld en koop voor jezelf een origineel cadeau in The Other Shop. Of zet het gewoon op je lijstje. Of spring er voor eender welke gelegenheid eens binnen. Danny geeft ons nog even zijn persoonlijke top drie mee die nu in zijn winkel ligt.

  1. The Writer’s Map: An Atlas of Imaginary Lands – Huw Lewis-Jones
  2. Imagine – Erik Johansson
  3. Make Your Bed – William H. McRaven

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More