Doe eens de ‘Bird Box Challenge’, in een boksring (video)

De afgelopen weken kon het internet maar niet ophouden over Bird Box. De film werd maar liefst 45 miljoen keer bekeken in de eerste week, een gigantisch record voor Netflix.

In de film dragen de personages blinddoeken zodat ze de slechteriken niet kunnen zien. Wanneer ze hen zouden zien, zelfs door een camera, worden ze zo gek dat ze uiteindelijk zelfmoord plegen.

Maar je moet geen filmpersonage zijn, om je gek te gedragen. Dat bewezen de idioten die geblinddoekt hun normale dagelijkse activiteiten probeerden uit te voeren, soms wel vierentwintig uur lang.  Dit leidde soms tot hilarische taferelen, maar ook tot gevaarlijke situaties.

Zo veroorzaakte onlangs een Amerikaans zeventienjarig meisje een auto-ongeluk door met een blinddoek op een tegemoetkomende auto in te rijden. Gelukkig raakte niemand gewond.

Met deze geblinddoekte hype lachen ze eens goed in Thailand, want daar bestaat de sport blindfolded boxing al tientallen jaren. Niet alleen als vermaak, maar ook als een soort oefening voor jonge boksers om te leren hun andere zintuigen aan te scherpen.

Dit kan natuurlijk in de vorm van één tegen één, of de inmiddels welbekende Battle Royale, waarbij minstens vier personen voor sensatie zorgen. Gelukkig loopt er een scheidsrechter rond die ervoor zorgt dat iedereen ze niet ziet vliegen.  Een echte oogopener kunnen we deze sport niet noemen, maar in ieder geval wel veiliger dan de belachelijke internethype.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More