Dodelijke spinnen vangen voor dummies (video)

Australiërs gewaarschuwd voor dodelijke spinnen na overstromingen.

“Grote insecten zullen uit afgronden kruipen, zondaars belanden in de buitenste duisternis”, zo staat in de bijbel. In de apocalyps wordt de ondergang van de wereld beschreven. Wie gevoelig is voor vroomheid en doemdenken, ziet de laatste tijd een en ander passeren dat heel erg bijbels aanvoelt. De opwarming van de aarde bijvoorbeeld, corona. En nu ook de (bijbelse) insecten – met name de spinnen – in Australië.

Het land gaat gebukt onder grote overstromingen – alweer erg bijbels – en daarvoor slaat mens en dier op de vlucht. Spinnen zoeken massaal hoger gelegen grond op om te overleven en komen al snel in de huizen terecht. Je hoeft geen arachnofobie te hebben om te huiveren van de spinnenfilmpjes die viraal gaan. Miljoenen achtpotigen klimmen de overspoelde huizen binnen. Dat is niet alleen akelig, maar ook levensgevaarlijk. Niet alle spinnetjes zijn even onschuldig.

In Australië leven de giftigste spinnen ter wereld. Eén van hen is de tunnelwebspin. De Australische overheid heeft naar aanleiding van de overstromingen een “dringende waarschuwing” uitgestuurd voor Australische tunnelwebspinnen.

De tunnelwebspin is erg gevreesd om zijn sterke en snelwerkende gif. Een beet is vrijwel altijd dodelijk. Sinds de jaren tachtig is er een tegengif is ontwikkeld, maar dan moet je er wel op tijd bij zijn. In tijden van overstromingen kan dat wel eens een probleem zijn.

Vreemd genoeg is er met de waarschuwing ook een oproep om – wie zich veilig genoeg voelt – de spinnen te vangen en ze binnen te brengen naar inzamelpunten. Er bestaat zelfs een informatief filmpje over: “Hoe vang je een tunnelwebspin”.

Wij voelen ons alvast niet aangesproken tot het ‘spinnen vangen voor dummies.’

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More