Docu over de heldhaftige zeiltocht van Anuna De Wever gaat weldra in première

36 klimaatmatrozen op weg naar het oerwoud om de wereld te redden.

“In alle mogelijke weer” (maar dan in het Engels), zo heet de documentaire over de mislukte zeilreis die Anuna De Wever, Adélaïde Charlier en Josefien Hoerée samen met andere klimaatjongeren ondernamen om de klimaattop in Chili bij te wonen in december 2019. Die top ging toen niet door, waardoor Anuna zich genoodzaakt zag om ‘ervaringen’ te gaan op doen bij de indianen.

Terwijl Anuna de Wever zat uit te huilen op de oceaan, lieten 20 Chilenen het leven bij hevig straatprotest. Chili laste daarop de klimaattop af en plots Anuna was onderweg naar nergens. De Chileense protesten stonden in fel contrast met de spijbeldonderdagen waar verwende pubers ludiek op straat kwamen. Toch haalden de traantjes van Anuna het nieuws, want zij had “keiveel pech”.

Gelukkig is er nu de film om alles nog eens te herbeleven en vanop de eerste rij te aanschouwen hoe de wereld op het nippertje werd gered. Op 12 februari kan je de première ‘gratis’ online bekijken op de website van De Singel en Vooruit.

Wij zijn zo benieuwd.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More