Docent vraagt tevergeefs om vergeten te worden

Een docent vroeg aan de redactie van HLN.be om een aantal artikels over hem offline te halen, waarop de redactie liet weten dat ze niet inging op die vraag.

De klager stelde trouwens aan andere media dezelfde vraag.

De artikels verschenen eind september 2019 (bijvoorbeeld: Antwerps docent wil studenten klimaatcontract laten tekenen dat examen vervangt).

De docent trok vervolgens naar de Raad voor de Journalistiek. De docent zegt daar dat de artikels verwijderd moeten worden omdat hij op het moment van de feiten medisch ongeschikt was en de artikels bijgevolg een onjuiste en onvolledige weergave van de feiten zijn. Er is volgens de persoon ook geen maatschappelijk belang om ze beschikbaar te houden.

De Raad is van oordeel dat de rechten en belangen die klager inroept om de artikels te laten verwijderen niet opwegen tegen het maatschappelijk belang van een zo volledig mogelijk archief en van het recht op informatie, waarvan sprake in de richtlijn bij artikel 22 van de Code.

Overigens gaan de artikels over recente feiten en is het klimaatdebat nog steeds actueel.

Om die redenen is de Raad voor de Journalistiek van oordeel: de klacht is ongegrond.
 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More