Diverse Amerikaanse overlijdens door coronavaccin in databank van CDC, maar CDC ontkent

In Europa houdt EudraVigilance de mogelijke bijwerkingen bij van de coronavaccins. Ondertussen hebben we hier de kaap van de 100.000 mogelijke bijwerkingen overschreden. In drie op vier gevallen komt de melding van vrouwen.

In de VS is een databank van de CDC toegewezen om deze mogelijke bijwerkingen bij te houden: VAERS. VAERS staat voor Vaccine Adverse Event Reporting System. Een gelijkaardig systeem dat de mogelijke bijwerkingen en mogelijke overlijdens van de vaccins bijhoudt dus. Diverse bronnen in de VS wijzen nu op mogelijke overlijdens door de coronavaccins in de VS. Wie op zoek gaat in de databank vindt inderdaad overlijdens gelinkt aan die vaccins.

De Centers for Disease Control and Prevention, in het Nederlands Centrum voor ziektecontrole en Preventie afgekort CDC, is in de Verenigde Staten de organisatie die zich van staatswege bezighoudt met het opsporen, behandelen en voorkomen van ziekten, vooral met het oog op het openbaar belang. 

Volgens het CDC worden die gegevens door de burgers en sommige journalisten ‘verkeerd geïnterpreteerd’. De media in de VS baseren zich op deze uitleg en stellen dat ‘er nog geen enkel overlijden gelinkt is aan een coronavaccin’. Niet iedereen gelooft dat uiteraard.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More