Dit zijn de tien mooiste vrouwen uit Letland (foto’s)

Letland. Een land waar je enkel aan denkt als de Rode Duivels zin hebben om hun doelsaldo wat omhoog te krikken tijdens een kwalificatiewedstrijd.

Maar sinds het land in 1991 onafhankelijk werd, zijn er ondertussen grondige veranderingen gebeurd die menig toeristen en rugzaktrekkers niet mogen negeren. Met een bevolking van amper twee miljoen inwoners – ongeveer 30 mensen per km2 – zijn er nog ontzettend veel ongerepte en natuurlijke ecosystemen terug te vinden die oogverblindend mooi zijn.

Kotsbeu van vervuilde stranden?  Dan zijn de prachtige stranden van Jurkalne spek voor je bek. Cesis Old Town is dan weer een romantisch stadje vol kasseien en middeleeuwse ruïnes. Echte sprookjesliefhebbers kunnen daarentegen hun hartje ophalen in het barokke Paleis Rundale. 

Kortom, er is genoeg te doen in dat landje in het noordoosten van Europa en dat maar twee keer zo groot is als het onze. 

Begint trouwens de eeltvorming op je rechterhand abnormale proporties aan te nemen, dan heb je er als vrijgezelle knaap ook wel eens baat bij om een ticket richting Letland te boeken. De hoofdstad van Letland – Riga – staat namelijk bekend als het singles paradijs. Misschien ook te wijten aan het feit dat hier een grote wanverhouding tussen geslachten heerst: er zijn 100 vrouwen voor elke 80 mannen. 

Letse vrouwen hechten zeer veel waarde aan hun verzorgd uiterlijk, dus de kans is groot dat je naar huis komt met een schoon madam. 

Dat bewijzen onderstaande tien dames al. 

Let it be, let it be…? We don’t think so!

10. Ieva Lagūna

Dit 29-jarig model begon haar carrière als model in 2007, toen ze tijdens de MTV / B-daagse festival in Riga door Nils Raumanis, de oprichter van DANDY Model Management, werd gescout. Sindsdien liep ze shows voor ontwerpers zoals Shiatzy Chen , Christian Dior , Nina Ricci , Dolce & Gabbana , Victoria’s Secret , Versace , Carolina Herrera , en Michael Kors. Ook stond haar snoetje al op de cover van Vogue Duitsland , Vogue Griekenland , Rush tijdschrift Elle Frankrijk en Marie Claire Italië.

Maar haar belangrijkste verwezenlijking ooit zijn de engelvleugels die zich ze mocht aantrekken als model van Victoria’s Secret.

9. Ksenia Solo

Het Solo moment? We hebben het gevonden. Geboren in Letland, nadien verhuisd naar Canada om het vervolgens te maken in Hollywood. Dat is zowat het levensverhaal van de Letse 32-jarige Ksenia Solo. Ze staat vooral bekend omwille van haar prachtige blauwe kijkers. Haar grootste rol tot nu toe is die van de Kleine Zwaan Veronica in de Amerikaanse psychologische thriller Black Swan uit 2010.

8. Julia Lescova

Deze 34-jarige sensuele brunette komt oorspronkelijk uit Letland maar woont momenteel in New York. Ze kreeg daar de kans om het gezicht van Guess te worden, logischerwijs pakte ze dat met twee handen aan. Ze heeft Russisch bloed, studeerde dans en kan aardig wat ballet en melodieën op de piano spelen. Turkije heeft haar trouwens in 2006 uitgeroepen tot Best Model of The World.

7. Agata Mutsenietse

Mutsenietse? Wel, ze moet niets maar ze mag altijd thuis het gras eens komen afdoen. Al zal ze het te druk hebben met haar acteercarrière en job als tv-presentatrice. Momenteel presenteert ze de Russische versie van The Voice Kids. Ze doet ons alvast een toontje hoger zingen.

6. Ginta Lapina

Op 30 juni 1989 zag deze Ginta het levenslicht. Zestien jaar later werd ze zomaar ineens van straat geplukt. Niet door een acteur van Zone Stad, maar wel door een talentenjager. Die zag namelijk wel brood in het leuke snoetje en het bijhorende pakket. De steenrijke, Amerikaanse zakenman Adam Hock heeft ondertussen haar hartje veroverd. Dus werken voor merken als Dolce & Gabbana, Prada, Versace en Valentino doet ze nu puur voor de leut, want een mens moet toch iets om handen hebben?

5. Ingūna Butāne

Butaangas is in de juiste concentratie explosief, maar deze meid spat altijd van het scherm. Wat het creatieve team van Chanel in 2021 juist dacht met de reclamespot voor de lippenstift collectie ‘Rouge Allure is ons niet helemaal duidelijk, maar wij zijn alvast gehypnotiseerd! Wellicht omdat de mooie Ingūna er de hoofdrol in speelde.  Het 33-jarige model gaat trouwens geen reclame maken voor de hippe designerkleding die ‘voor het oprapen ligt’. Ze kiest liever voor vintage exemplaren, al ziet ze er allesbehalve versleten uit.

4. Svieta Nemkova

Deze 29-jarige schone wordt beschouwd als één van de aantrekkelijkste exportproducten uit Letland. Haar heldere groene ogen en benen nog langer dan het gezaag van een Limburger hebben al menig catwalks in Milaan, New York, Hamburg en Miami onveilig gemaakt.

3. Ieva Kokoreviča

Ze ziet eruit als het lieve vriendelijke buurmeisje, maar de 34-jarige Ieva heeft toch al een mooi palmares opgebouwd. Zo won ze in 2005 het kroontje van miss Letland om nadien als allereerste Letse dame ooit deel te nemen aan Miss Universe, waar ze een mooie zevende plek behaalde.

2. Ilze Bajare

Deze 30-jarige brunette uit Riga is zowel model als actrice. Ze wordt vooral gevraagd om deel te nemen in spotjes voor haarproducten omdat ze bekend staat vanwege haar geweldig kapsel. Tiens, er vallen ons nochtans nog andere aardige eigenschappen op.

1. Karlina Caune

Hoogte: 177 cm, gewicht: 56 kg, maten: 34-25-35 en BH-maat: 32B. Wat valt er nog meer te vertellen over dit Lets bloedmooi 26-jarig model? Wel, ze won in 2010 de prestigieuze Ford’s Supermodel of the World-competitie en werd nadien het gezicht voor Giorgio Armani spotjes. Ondanks dat ze steeds in het buitenland vertoeft, voelt ze zich enorm patriottisch. Wellicht omdat ze al op haar zestiende meedeed aan een Letse militaire dienst voor jongeren. Geef Acht? Wij geven haar een dikke tien!

Lees ook:

Dit zijn de tien mooiste vrouwen uit Rusland (foto’s)

Dit zijn de tien mooiste vrouwen uit Roemenië (foto’s)

Dit zijn de tien mooiste vrouwen uit Polen (foto’s)

Dit zijn de tien mooiste vrouwen uit Denemarken (foto’s)

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More