Dit zijn de goedkoopste en duurste bestemmingen in Europa

Bent u vakantieplannen aan het maken en u hebt een beperkt budget? Of wilt u er graag even tussenuit en u wil het geld eens stevig laten rollen? De mensen van de Britse financiële keten Post Office Travel Money maakten een lijstje van de duurste en goedkoopste stedentrips van Europa.

De Britten telden de hotelprijzen, de kosten van een maaltijd in een restaurant, de prijs van een glaasje wijn, openbaar vervoer en musea voor twee personen in zesendertig Europese steden op. Ze vroegen informatie op bij toeristenkantoren en Hotels.com. Er werd onder meer gekeken naar de gemiddelde prijs van twee nachten in een driesterrenhotel, de prijs van een driegangenmaaltijd, wijn, koffie, cola en een pintje.

Waarschijnlijk denk u dat u het meeste geld kwijt bent in Londen, Parijs of Rome? Vergeet het, de hoofdstad van onze noorderburen is de duurste bestemming. Overnachten, eten en drinken hebben een stevig prijskaartje in Amsterdam. Met een beperkt budget blijft u ook beter weg uit de Noorse hoofdstad Oslo en Reykjavik, de hoofdstad van IJsland.

U kunt met een derde van uw budget in het Poolse Krakow terecht, de goedkoopste bestemming van Europa. Hieronder kunt u een lijstje vinden van tien goedkoopste en duurste steden van Europa.

1

Image 1 of 2

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More