Dit zei Tommelein destijds over de zonnepanelen (video)

Journaliste Annelies Beck: “Dit is opgenomen, dit gaat in de archieven.”

Meer dan 100.000 Vlaamse gezinnen voelen zich bedrogen door de Vlaamse overheid omdat die haar belofte van de terugdraaiende teller niet kan waarmaken. De toenmalige ministers van Energie Bart Tommelein en Lydia Peeters (beiden Open VLD) waren nochtans gewaarschuwd dat de regeling rond de terugdraaiende teller – die de vorige Vlaamse regering net voor de verkiezingen door het Vlaams Parlement had geduwd – de toets van het Grondwettelijk Hof niet zou doorstaan.

Tommelein en Peeters zijn ondertussen weg en Zuhal Demir krijgt de hete patat op haar bord. Zij kan niet meer doen dan damage control en met een eenmalig aalmoes de bedrogen burgers proberen te sussen.

De promofilmpjes van toen, die de Vlaming moesten doen aanzetten tot het plaatsen van zonnepanelen, klinken nu wel heel erg bitter. Eén van die promostunts destijds, was het optreden van Bart Tommelein in ‘Terzake’. Daar zei de West-Vlaamse Pinokkio dat de mensen absoluut geen schrik moesten hebben dat ze (de overheid) ineens het geweer van schouder zouden veranderen. “Ik wil de mensen overtuigen om zonnepanelen te plaatsen. Ik zal die mensen nooit in de steek laten. De digitale meters zullen de zonnepaneleneigenaars blijven ondersteunen en ervoor zorgen dat het rendement niet achteruit gaat.”

De reactie van journaliste Annelies Beck was visionair: “Dit is opgenomen, dit gaat in de archieven.”

Laten op z’n zondags eindigen: “Een vergeef ons onze schulden, gelijk wij ook vergeven aan onze schuldenaren.”

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More