Dit zegt jouw favoriete standje over je persoonlijkheid

Er zijn koppels die geregeld zowat de hele Kamasutra doornemen, er zijn ook koppels die het bij één of twee standjes houden. Maar iedereen heeft zo wel zijn favoriete figuurzaagpositie. En dat vertelt wat over je persoonlijkheid.

Of tenminste: dat is toch hoe relatie-experte Kate Taylor erover denkt. Zij schreef al heel wat boeken over intimiteit en relaties, en doet nu een boekje open over standjes.

Missionarishouding

In de westerse wereld is dit het meest favoriete, maar ook meest gebruikte standje om de liefde te bedrijven. Zo’n honderd jaar geleden was dit zelfs het, euh, standaarstandje. Dat is ooit gebleken uit een onderzoek uit de jaren veertig van Alfred Kinsey: toen had negen procent van de bevolking ‘het’ nog nooit op een andere manier gedaan.

De missionarishouding zorgt voor een maximaal huid-op-huidcontact, en je kunt elkander ook nog eens aankijken. Missionaris-mensen zijn volgens Kate Taylor mensen die veel geven om andere mensen. Soit, de ‘verzorgende’ types dus.

Lepeltje-lepeltje

Er zijn mensen die het gemakshalve lepeltjesgewijs doen. Voor vrouwen die hoogzwanger zijn bijvoorbeeld, is dit de zowat de enige positie die nog comfortabel mogelijk is. Ook wanneer je ziekjes bent en niet veel energie meer hebt, is dit een ideaal standje.

Maar er zijn ook mensen zonder lichamelijke ongemakken voor wie lepeltje-lepeltje het favoriete standje is. In dat geval zit volgens de relatiedeskundige nogal een verschil tussen mannen en vrouwen.

Vrouwen die het liefst in deze positie vrijen, fantaseren volgens haar dat ze het eigenlijk met een ander doen. Of ze vertrouwen hun partner niet helemaal.

Mannen die dit standje verkiezen, zouden hun partner echter boven alles stellen.

Doggy

Daar waar in de westerse wereld de missionarishouding het meest gebruikelijke standje is, is ‘op z’n hondjes’ in de oosterse wereld de meest gebruikte vogeltactiek. Volgens diverse statistieken is dit ook het standje waarbij mannen het snelst de yoghurtspuit ledigen.

Mannen die dit standje als favoriet hebben, zouden volgens Kate Taylor dominant zijn, en van ‘tussendoortjes’ houden. De vrouwen die het liefst in deze positie copuleren, die zouden dan weer eerder onderdanig zijn.

Lotushouding

Dit is niet bepaald het makkelijkste standje om uit te voeren, en ook niet om tot een hoogtepunt te komen: er zit namelijk nogal weinig beweging in. Maar het is wel een heel intiem standje, en het vergt wat ‘fitness’. Dames en heren die het liefst op deze wijze vrijen, zijn volgens Kate Taylor spirituele mensen, die in het dagelijks leven zelden uit hun krammen schieten of hun geduld verliezen.

69

Als je het liefst de bovenste 6 – of 9, ‘t is maar hoe je ‘t bekijkt – bent, dan ben je een zelfzekere persoon die graag de leiding neemt. Lig je het liefst onderaan, dan heb je volgens de relatie-experte misschien last van een laag zelfbeeld.

Al staande

Da’s natuurlijk het standje bij uitstek om snel en eender waar de liefde te bedrijven. Geen wonder dat dames en heren die het op deze manier prefereren, avonturiers zijn die genieten van elk moment in het leven.

Cowgirl

Vrouwen die het liefst in deze positie vrijen, die blaken van zelfvertrouwen en zijn een tikkeltje dominant. Volgens diverse onderzoeken is dit ook het standje waarbij de vrouw het makkelijkst tot een hoogtepunt komt. Mannen die dit standje prefereren, zijn volgens de relatiedeskundige dan ook echte pleasers.

Reverse cowgirl

Hetzelfde als voorgaand standje, maar dan net andersom. Vrouwen die het graag op deze manier doen, zijn volgens Kate Taylor erg fantasierijk – ze kunnen op deze manier immers fantaseren het met eender wie te doen – en nemen graag de touwtjes in handen. De mannen die dit standje prefereren, zijn volgens haar sportievelingen die vooral visueel ingesteld zijn: ze hebben dan ook een fantastisch uitzicht.

De arend

Zo’n beetje als missionarishouding, maar de vrouw steekt haar benen in de lucht en de man zit achter haar.

Vrouwen die het liefst op deze wijze van hupsakee gaan, die hebben volgens Kate Taylor in het dagelijks leven een leidinggevende functie, maar worden in bed graag gedomineerd als compensatie. Mannen die dit standje als hun favoriet hebben, zien zichzelf als een passionele lover. En ze hebben ook best veel uithoudingsvermogen, want door de combo veel wrijving/ ultiem uitzicht hou je het zo anders niet lang vol.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More