Dit worden de drie outdoor game-trends van deze zomer (video)

Driewerf hoera!

Vanaf 26 april mogen we opnieuw met tien personen buiten afspreken, in plaats van met vier nu. Dat geeft ons sociale leven weer de boost waar we zo naar snakken.

De barbecues zullen weer aangestoken worden. Totdat het vlees lekker gaar is, kan je de gasten ondertussen entertainen met enkele leuke buitenspellen. 

Petanque en kloefklappen is misschien leuk als de oma en opa op bezoek zijn, maar voor de jeugd van tegenwoordig mag er wat meer schwung en uitdaging inzitten.

Onderstaande outdoor-games, aangeboden door de Nederlandse verdeler Brookline, passen perfect in dit plaatje. Niet alleen zijn ze geschikt om je conditie en oog-, hand-, balcoördinatie tot het uiterste te testen, ze zijn vooral plezant om te spelen en iedereen met een tuintje kan ermee aan de slag.

Spikeball

Er is weinig voor nodig om dit spel te spelen: een hoepel met een strakgespannen net en een balletje, dat is alles. Ook de ondergrond waarop je speelt, maakt niet uit. Bij Spikeball is het de bedoeling dat je door middel van volleybal- en tennistechnieken de bal zo via de trampoline speelt dat de tegenstander de bal niet meer kan spelen en de bal op de grond belandt. Je speelt twee tegen twee én je mag na de service overal om de trampoline bewegen. het is een 360 gradenspel en er zijn geen grenzen.

De Spikeball Standard 3 Kit bestaat uit een net, drie ballen en een rugzak. Alle materialen zijn 100 procent recycleerbaar. Adviesprijs: 65 euro. www.spikeball.eu

Kanjam

KanJam is een frisbeespel dat in Amerika al veel gespeeld wordt en in korte tijd aan grote populariteit heeft gewonnen bij ons. Bij dit spel is het doel om de frisbee in een soort ton (Kan) te werpen. Het spel wordt gespeeld met twee tonnen die circa vijftien meter uit elkaar staan. Je speelt in teams van twee waarbij je teamgenoot aan de overkant bij de andere Kan staat.

De KanJam Original Kit bestaat uit een neongele werpschijf en twee zwarte Kans. Adviesprijs: 39,95 euro. www.kanjam.eu  

You.Fo

Bij You.Fo draait alles om behendigheid, snelheid en teamtactiek. De sport is gebaseerd op het werpen en vangen van een aerodynamische ring met een speciaal ontworpen stok. Het is een combinatie van frisbee en lacrosse. Iemand werpt de ring, de ander probeert de ring op te vangen met de stick! Gelukt? De speler met de stick in de hand mag dan één stap naar achteren zetten. Na één minuut is het afgelopen en het tweetal dat het verste van elkaar af staat, heeft gewonnen.

Een YOU.FO Fun Set bestaat uit twee stokken, een ring en een draagzak. Adviesprijs: 49,95 euro. www.you.fo

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More