Dit weekend is het koers-weekend

Twee minder bekende koersen, maar twee keer een interessante affiche.

Voor wie het wielrennen niet al te fanatiek consumeert, zullen de twee dagkoersen, ‘Dwars door het Hageland’ en de ‘Elfstedenronde’ niet meteen een belletje doen rinkelen. Geen nood, de deelnemers doen dat wel. Zo willen wij wel eens weten hoe de crossers Iserbyt, Aerts, Vanthourenhout, Sweeck en Thibau Nys het zullen doen in ‘Dwars door het Hageland’. Er komt daar overigens nog meer interessant volk aan de start: Lampaert, Stybar en Ballerini voor Deceuninck – Quick-Step, crosser Quinten Hermans en Giro-held Taco van der Hoorn voor Intermarché en het duo Rickaert en Merlier van Alpecin-Fenix. ‘Dwars door het Hageland’ wordt zaterdag gereden, is 177 kilometer lang – tussen Aarschot en Diest – en telt 41 kilometer aan kasseien en onverharde stroken.

Zondag starten Evenepoel en Gilbert in Brugge voor de Elfstedenronde, een wedstrijd van 193 kilometer die op maat van sprinters is geschreven. Merlier won er vorig jaar en krijgt dit jaar concurrentie van Groenewegen, Cavendish, Dainese, Capiot, Weemaes , Danny van Poppel en – eentje uit de eigen ploeg – Philipsen.

Goh, zouden we nog vergeten dat op dit eigenste moment het Critérium du Dauphiné nog wordt gereden.

De koers is van ons!

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More