Dit waren de griezeligste 15 seconden van het afgelopen filmjaar (video)

Het wordt een bijzonder oudjaar.

Want voor de eerste keer in onze generatie gaan we niet de komst van het nieuwe jaar vieren, maar eerder het afscheid van het jaar achter ons. Niet dat 2021 het magische jaar wordt van regenbogen, zonnestralen en tapdansende eenhoorns – enfin, dat denken we toch niet. Maar met de vaccinaties op komst – al dan niet betrouwbaar – is er weer hoop.

Hoop en optimisme zijn dan weer de elementen die niet thuishoren in de 15 Seconds Horror Film Challenge. Een internationale filmwedstrijd waarbij het de uitdaging is om binnen vijftien seconden een zo eng mogelijk verhaaltje te vertellen. 

Iedereen mag een inzending sturen en je mag je fantasie volledig de vrije loop laten gaan. Maar aangezien 15 seconden nog sneller passeren dan lockdown-feestjes in Brussel, moet de boodschap van je filmpje enorm hard aankomen om een kans te maken op de overwinning.

Het festival vindt steeds plaats online op Facebook en YouTube. Het filmpje met de meeste likes wint. Er zijn geen prijzen te winnen, maar het staat altijd leuk op je CV en wie weet, jouw inzending kan wel eens opgepikt worden door de grote bazen in Hollywood.

De winnaar van dit jaar is “Devastated” geregisseerd en geschreven door J. Budro Partida.

De volledige top 10 kan je hier beneden zien. Verrassend genoeg is geen enkel filmpje corona-gerelateerd. De pure horror van de realiteit valt blijkbaar niet te overtreffen.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More