Dit vindt Steven Van Gucht als risico “redelijk beperkt”

Massa volk in de luchthaven van Charlerloi.

Frank Vandebroucke verslikt zich wellicht in zijn croissant als hij de beelden van de luchthaven van Charlerloi ziet. Terwijl Tommelein de (bijna) lege straten van Oostende scant met zijn bewakingscamera’s, beleeft de luchthaven van Charlerloi een ware exodus. Op Twitter circuleren beelden van de incheckbalie van Charlerloi Airport waarvan je maag gaat keren.

Waar gaan die allemaal naartoe? Was reizen niet afgeraden? Is heel Europa dan niet bloedrood ingekleurd? Gaan we die straks ook allemaal intens controleren of hun Passenger Location Form (PLF) correct is ingevuld, met nog langere wachtrijen tot gevolg?

Het wordt helemaal surreëel als de marketingdirecteur van de luchthaven, Laurent Blanchart in ‘Het Nieuwsblad’ vertelt dat ze wisten dat er zoveel volk zou zijn. “De luchtvaartmaatschappijen geven hun planning door. We kennen de aantallen die naar Charleroi afzakken. En die vangen we goed op. Ik geef toe dat er op die foto veel mensen bij mekaar staan, maar ik verzeker u dat de afstand tussen de bubbels werd gerespecteerd.” Met andere woorden, wij zien dat verkeerd? Zitten die straks dan niet voor een paar uur naast elkaar in een vliegtuig?

Je mag in ons land gasten ontvangen rond een vuurkorf in de tuin als die mensen niet door je huis hoeven te gaan. Je toilet mogen ze niet gebruiken. Weet je nog? We haalden er het internationale nieuws mee. En dan zien we dit?

Steven Van Gucht is verbaasd maar vindt het toch nog oké. “Het is niet fijn om dit te zien. Ik vind het jammer. De luchthaven zou het vertrek van de reizigers beter moeten plannen, in overleg met de luchtvaartorganisaties. Al blijven de risico’s redelijk beperkt: ik zie dat iedereen een mondmasker draagt”, aldus Van Gucht in ‘Het Nieuwsblad’.

Nu kunnen wij even niet meer volgen.

foto/Twitter

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More