Dit staat er allemaal in de fameuze pandemiewet

EXCLUSIEF VOOR ABONNEES

De Vivaldisten grijpen de absolute macht.

Een pandemie is een ziekte die besmettelijk is en zich over onze ganse aardkloot verspreidt. Vroeger moest zo’n pandemie ook voor een percentage dodelijke slachtoffers zorgen om een pandemie genoemd te worden, maar in april 2009 wijzigde de WHO die definitie stiekem. Een nieuw virus bijvoorbeeld, hoefde niet langer levensgevaarlijk te zijn, om tot een pandemie gerekend te worden. Enkele maanden later was er de Mexicaanse griep, die met veel bombardie als pandemie werd aangekondigd.

De ‘ernstige pandemie waar dringend vaccins voor moesten ontwikkeld worden’, bleek bij nader inzicht een griep als een andere. Miljoenen vaccins werden in paniek aangekocht, miljoenen vaccins verdwenen ook weer in de vuilbak wegens ‘niet nodig’. Dezelfde vaccinvirologen die toen in opspraak kwamen, verkondigen vandaag alweer de enige coronawaarheid.

Heel wat medici waren toen van oordeel dat de WHO de definitie van een pandemie opnieuw moest aanpassen en de mate van levensgevaarlijkheid opnieuw moest laten meetellen alvorens er opnieuw zo’n farce kon voorvallen, maar da’s nog steeds niet gebeurd. Op grond van de oude definitie zou COVID-19 wellicht ook geen pandemie (meer) zijn.

Maar nu dus wel. Er is zelfs een heuse pandemiewet nodig. Wel, die werd gisteren gestemd. 78 stemmen waren voor, 59 stemmen waren tegen en er was 1 onthouding. De oppositie, met aan het roer Peter De Roover, bleef zich stevig verzetten, maar het mocht niet baten.

Wat dit concreet betekent? In principe kan de wet voor het minste ingeroepen worden, om vervolgens maatregelen te treffen die redelijk ver gaan. Ook hoe stouteriken – maatregelweigeraars zeg maar – gestraft moeten worden, staat nauwkeurig omschreven. Hoe wij dat weten? Het ontwerp dat werd goedgekeurd, waaide per abuis tot op onze redactie.

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Onbeperkt toegang tot alle artikels
en digitaal archief op PNWS.be.
Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €2.99 per maand
Nadien slechts €4.99 per maand

Ben je al abonnee?
Log hier in
en krijg toegang tot alle artikels en digitale magazines.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More