Dit schip ligt op 6,5 kilometer diepte (video’s)

“Te vergelijken met de landing op de maan.”

Met een snorkel haal je het niet. Te diep. Het is niet alleen een technisch hoogstandje om het wrak van de destroyer USS Johnston te vinden, ernaar toe duiken staat gelijk met landen op de maan.

Op 25 oktober 1944 – tijdens de ‘battle of Leyte Gulf’ – zonk de 115-meter lange destroyer in de Filipijnse zee naar een diepte van 6.500 meter. 141 van 327 matrozen overleefden de ramp. De Slag in de Golf van Leyte was een van de grootste gevechten in de geschiedenis van de maritieme oorlogsvoering. Het betekende het begin van het einde voor de Japanse marine in WOII.

De locatie van de USS Johnston was al langer bekend en bepaalde delen van het wrak werden al gefilmd met een op afstand bestuurde duikboot, maar het was de eerste keer dat een bemanning erin is geslaagd de volledige site in kaart te brengen en te filmen. “We hebben net de diepste duik naar een wrak in de geschiedenis afgerond, om het belangrijkste wrak van de destroyer USS Johnston te vinden”, plaatste Victor Vescovo, stichter van de Texaanse onderneming Caladan Oceanic die de beelden maakte, op Twitter.

De Titanic ligt ‘slechts’ op 3.800 meter diepte.

Indrukwekkende beelden ….

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More