Dit mag niet in Dubai (video)

Politie arresteert groepje naakte vrouwen op een balkon.

Wij hebben ons dikwijls afgevraagd wat er zo leuk is aan Dubai. In het Emiraat is in het openbaar zowat alles verboden wat leuk is. Een pintje drinken op een terras is uit den boze, doe je dat wel, dan wordt je vakantie voor enkele jaren verlengd in een cel. Je kan je wel bezatten op plaatsen die daarvoor de toestemming hebben. Maar dan nog moet je opletten dat ze je er niet inluizen. Je mag alleen alcohol kopen van iemand die ouder is dan 21 jaar, geen moslim is, inwoner van Dubai en hij moet meer dan 250 euro per maand verdienen. Probeer daar maar eens achter te komen. Maar tegelijkertijd ’mag alles’. Zolang het maar niet zichtbaar is.

Echt veel heeft de plek je ook niet te bieden, tenzij je van het grootste en het duurste houdt. Het hoogste gebouw, de duurste auto’s, de grootste fontein (in de woestijn), het grootse, duurste winkelcentrum. Wanneer het ‘te’ is, hebben ze het.

In die filosofie bedacht iemand een feestje met ‘te’ veel blote chickies op een balkon. Meteen begrepen we het ‘waarom’ van Dubai. Een buurvrouw filmde een groepje naakte babes op een balkon aan de overkant, de politie ging volgaarne over tot arrestaties.

De video ging in geen tijd viraal. De Arabieren zijn in shock en spreken van “onaanvaardbaar gedrag”. In Dubai is de wet namelijk gekopieerd uit de koran, en naakt op een balkon staan met z’n allen, is wel degelijk verboden. Straffen in de Verenigde Arabische Emiraten voor onzedelijke vertoningen in het publieke domein kunnen oplopen tot zes maanden celstraf. Ook het delen van pornografisch materiaal is strafbaar.


De politie laat weten dat deze video niet de waarden en ethiek van hun samenleving reflecteert. De video werd gemaakt in de wijk Marina, een chique wijk met penthouses en appartementen aan de kust. De plek is bekend onder criminelen en ook het jetset-wereldje van de rijken der aarde kan zich alles wat hedonistisch lijkt, proeft of ruikt, veroorloven. De vrouwen – zeker 18 personen, mogelijk meer – stonden op het balkon te poseren, met de handen over de balustrade en een van de twee voetjes vooruit, netjes zij aan zij. Zij zijn gearresteerd op verdenking van ‘openbare losbandigheid’. Het zou om een ‘publiciteitsstunt’ gaan, maar dewelke? JoostMohamed mag het weten.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More