Dit licht projecteert een veilige ring om u heen tijdens het fietsen (video)

Als fietser is het noodzakelijk dat u opvalt in het donker. Een ongeluk zit nu eenmaal in een zeer klein hoekje. Maar met de Bikesphere kan u zelfs dat ene hoekje doen verdwijnen.

We wisten al van het bestaan van lichtgevende fietstestikels, maar deze vorm van nachtelijke zichtbaarheid is van een geheel andere orde. De mensen achter Trendy Drivers,  een Spaanse denktank binnen Michelin die innovatieve producten ontwikkelt, hebben lichtsensoren uitgevonden die ‘aanvoelen’ wanneer er een automobilist nadert.

Zodra dit het geval is, past de BikeSphere  de sterkte van de lichtprojectie aan, met name een rode ring van licht op de straat. Hiermee maakt u duidelijk aan de aankomende wagen wat een veilige afstand is om u te passeren.  U hoeft geen groot licht te zijn – heeft u ‘em? – om te weten dat deze uitvinding de kans op ongelukken aanzienlijk doet verminderen.

 

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More