Dit is wat jouw sterrenbeeld zegt over jouw rijgedrag

Wanneer we het hebben over onze horoscoop, denken we vooral aan de korte berichtgevingen achterin de krant. De sterren vertellen ons meer over ons liefdesleven, de dagdagelijkse risico’s en onze persoonlijke successen. Maar weet je dat de sterren ons nog veel meer kunnen leren? Dat is althans wat de Britse astronome Debbie Frank beweert. Zij geeft immers aan dat de sterren ons ook meer over onszelf kunnen vertellen. Neem nu bijvoorbeeld ons rijgedrag. Zo zal de waterman als een ster shinen op de weg terwijl een ram eerder als een stormram doorheen het verkeer beukt. Herken jij jouw rijgedrag?

De vriendelijkste chauffeurs

De vriendelijkste chauffeurs moeten wel de tweelingen (21/05 – 20/06) zijn. Zij blijven steeds rustig achter het stuur en worden door anderen als betrouwbaar ervaren. Niet voor niets worden ze vaak gevraagd om BOB te zijn en halen ze vaak in één keer hun rijbewijs.

Ben je een boogschutter (22/11-21/12)? Dan herken je jezelf waarschijnlijk ook een beetje in die beschrijving. Boogschutters rijden immers heel relaxed en netjes. Een extra voordeel voor hen: boogschutters hun auto’s worden zelden gestolen. Waarschijnlijk omdat zij heel ordelijk zijn en hun auto gewoon netjes op slot doen.

Moet je echt met iemand meerijden? Kies dan steeds voor een vis (19/02-20/03). Zij zijn dan misschien wel gek op krachtige motoren, maar zijn verder heel vriendelijk en houden van een nette auto. Laat natuurlijk wel geen afval achter, want daar kunnen ze écht niet tegen.

De brokkenpiloten en kwelduivels

Het omgekeerde van de tweeling moet wel de waterman (20/01-18/02) zijn. Zo’n waterman is immers niet alleen gek van opvallende auto’s, maar houdt ook van een pintje. En zo belanden watermannen wel vaker eens dronken achter het stuur. Ze stellen gelukkig nooit voor om BOB te zijn, hebben moeite met het behalen van hun rijbewijs en hun wagen is bovendien ook nog eens heel smerig. Niet erg natuurlijk, want ze halen vaak genoeg aan geen taxi te zijn.

De leeuw (23/07-22/08) blijkt zijn evenknie te zijn. Hier wel geen blitse wagens, maar ook met een Peugeot 206 kan je een notoire hardrijder zijn. Zo bewijzen zij althans.

Toch is de ram (21/03-19/04) nog een stukje erger. Mensen met het sterrenbeeld ram zouden immers de minst sociale chauffeurs zijn. Onbeleefd scheren ze over de weg terwijl ze andere bestuurders naar de hel wensen. Maar in het dagelijkse leven zijn ze vriendelijk hoor! Vaak herken je een ram aan z’n dure auto. Een ram is van nature uit heel slordig en vergeetachtig, waardoor ze het vaakst vergeten hun auto dicht te doen. Een ideaal slachtoffer voor de beroepscrimineel, dat overigens een kreeft blijkt te zijn.

Toch zijn het niet bovenstaande verkeersduivels die de meeste brokken maken. Nee, daarvoor moeten we bij de stier (20/04-20/05) zijn. Alsof het een rode lap was blijkt zo’n stier telkens opnieuw brokken te maken tijdens het inparkeren. Ze kunnen zich ook veel moeilijker in het verkeer inleven. Verzekeraars gruwelen ervan als een stier komt binnenwandelen…

De beste chauffeurs

Het hoeft niet te verbazen dat de vriendelijkste chauffeurs zelden brokken maken. Dankjewel, tweelingen en boogschutters. Toch is het de schorpioen (23/10-21/11) die het minst brokken maakt. Zo’n schorpioen is een voorzichtige rijder die vooral intuïtief doorheen het verkeer navigeert.

In de praktijk lijken ze sterk op de steenbok (22/12-19/01) die zelden over de snelheidslimiet gaat. Enige nadeel voor hen: ze rijden vaak een stuk minder milieuvriendelijk. Ook een elektrische auto is niet hun ding. Geef hen maar een forse SUV!

Daarin verschillen ze dan ook van de maagd (23/08-22/09) die zowel gek is van autorijden als van het milieu. Ook van de weegschaal (23/09-22/10) kunnen we dat overigens zeggen. Hoewel dat een speciaal geval is. Het gaat om heel milieubewuste chauffeurs die vaak rustig zijn, tot anderen het verkeer belemmeren… Hoewel de weegschaal meestal kalm en rustig is, blijkt 10% van de weegschalen dan ook een agressieve rijder te zijn. Maar zelden rijden ze schade.

Tot slot is er de kreeft (21/06-22/07). Ook zij zijn rustige chauffeurs, doch iets minder kalm dan hun voorgangers. Wel zijn het de beste parkeerders van de klas. En daar kunnen sommige sterrenbeelden zeker iets van leren. Niet waar, meneer de stier?

(Geschreven door Danny)

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More