Dit is ’s werelds duurste rode wijn (foto)

De hit ‘Red Red Wine’ van UB40 werd gezongen vanuit het perspectief van iemand die rode wijn drinkt om alle zorgen om zich heen te vergeten.

Maar we kunnen ons inbeelden dat degene die volgende fles ledigt geen zorgen heeft. Althans toch geen financiële. Want ’s werelds duurste rode wijn ging niet zo lang geleden onder de hamer bij veilinghuis Sotheby’s voor een recordbedrag: de Romanee-Conti uit 1945.

Eind negentiende eeuw werden wijngebieden in Frankrijk geteisterd door de druifluis. Amerikaanse druivenrassen bleken resistent en werden op de Franse wijnstokken geënt. De wijngaard van Domaine de la Romanée-Conti ging pas na 1945 over op Amerikaanse druiven, wat deze wijn uiterst exclusief maakt.

De fles werd initieel geschat op 27.648 euro door Sotheby’s, maar werd uiteindelijk geveild voor maar liefst 482.741 euro. De fles met bevlekt etiket is een van de 600 exemplaren ooit geproduceerd in 1945. De vorige eigenaar, Robert Drouhin, liet voor de veiling weten dat de fles een historisch verhaal met zich meedraagt. Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft de fles namelijk in een geheim compartiment doorgebracht. De vader van Drouhin bouwde die met de bedoeling zijn bijzondere wijnen te beschermen tegen de nazi’s. De fles werd pas recentelijk weer ontdekt.

In onderstaande video nog wat meer over de bijzondere wijncollectie van Robert Drouhin:

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More