Dit is het ideale tijdstip voor een biertje volgens gerenommeerd biersommelier

’s Avonds languit in de zetel liggen te genieten van potje voetbal op tv met een frisse pint in de hand. Er bestaat niets beter. Maar als u uw smaakpapillen ten volle wil laten geniet van de godennectar, kunt u er best een beetje vroeger aan beginnen.

Althans, zo beweert Fiona de Lange. Ze is niet alleen biersommelier en zytholoog (een kenner van brouwtechnieken en aroma’s), maar heeft ook een certificaat van cicerone behaald. Een cicerone bezit alle kennis over biertaps, tappen en serveren. De Lange mag dus elke week nieuwe biertjes proeven. Een droomjob waar menig man alles voor zou opgeven.

Na al dat proeven kwam ze tot een belangrijke conclusie. Namelijk dat elf uur ’s morgens de beste tijd is om van een biertje te genieten, na het ontbijt en voor de lunch. In tegenstelling tot wijn, moet u bier niet uitspuwen bij het proeven. ,”Je smaakpapillen voor bitter zitten achter in je keel”, aldus De Lange. 

Dus eindelijk een goed excuus om een uitzending van de De zevende dag wat draaglijker te maken.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More