Dit is het enige luchtballonrestaurant ter wereld (video)

The sky is the limit… maar nu ook delicious. En wel dankzij de Nederlandse chef-kok Angélique Schmeinck, die ook wel ‘de meest creatieve kok van Nederland’ genoemd wordt.

Haar restaurant CuliAir is het enige luchtballonrestaurant ter wereld waar wordt gekookt met de warmte van de luchtballon. Dineren in een luchtballon is niets nieuws, maar waar andere culinaire ballonvaarten slechts de gerechten in de mand opwarmen, gebruikt Schmeinck de ballon als oven.

Hoe gaat dat in zijn werking?  Gerechten worden naar de nok gebracht om te garen via speciaal ontwikkelde stalen ovenmanden. Dankzij temperatuursensoren in de ballon kan de chef bepalen of de gerechten iets lager of hoger moeten hangen. Nadien wordt alles netjes gepresenteerd op een gedekte buitenboordtafel.

In de zwevende eetplaats is ruimte voor veertien gasten en per persoon betaal je 415 euro. Je zal maar luchtziek worden tijdens de ballonvaart.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More