“Dit is het beste kerstcadeau dat we onszelf konden geven”

Het was rustig in de Vlaamse stallekes.

Onze twee über-wetenschappers, Van Ranst en Van Gucht, zijn in hun nopjes na de stille heilige nacht van Kerstmis. Grote feestjes en spectaculaire braspartijen werden er nauwelijks gemeld. In Brussel werd het grootste feestje opgerold: tien man in een kelder en vijf in een bed en breakfast. In Gent en Leuven ook twee feestjes met te veel volk en in Turnhout waren er twee Polen die de avondklok niet respecteerden. Het is niet bekend of het om Zuidpolen of om Noordpolen ging (flauw grapje). Verder viel er nergens groot nieuws te rapen. De vrees voor een wilde kerstnacht was dus nergens voor nodig.

“Dit kan een keerpunt zijn, net op het moment dat ook de cijfers aan het begin van een mogelijk derde golf niet meer stijgen. Van ons positief gedrag met kerst plukken we de komende weken de vruchten. Als we nu oudejaarsavond nog goed doorkomen, kondigt 2021 zich hoopvol aan”, aldus Van Ranst. En Van Gucht heeft de indruk dat de mensen solidair zijn. We vragen ons af waar de heren hun ‘indrukken’ telkens weer opdoen? Beetje wereldvreemd toch, want Kerstmis staat niet bekend voor haar wilde feestjes. Tenzij je een middernachtmis en kalkoen eten bij de bomma als wild ervaart natuurlijk.

Ouderjaarsavond daarentegen? Mensen willen afrekenen met het horrorjaar. Zou het kunnen dat er dan niet alleen verdwaalde Polen zich de straat op wagen?

Wetenschappers kunnen natuurlijk niet alles weten.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More