Dit is de snelste elektrische auto ter wereld (foto’s)

Er zullen wel slechts vijfenzeventig exemplaren gebouwd worden.

De Amerikaan Andrew Saul is een groene jongen. Superauto’s die twee emmers benzine per honderd kilometer gebruiken, daar moet hij niks van hebben. Al vindt hij zo’n bolides wel mooi. Op een bepaald moment dacht hij: “Als ik nu eens elektrische superauto’s ga maken?” en hij richtte het bedrijf Genovation op.

Hij wilde zich met de techniek bezighouden, niet met het ontwerp. Daarom kocht hij dé Amerikaanse supercar bij uitstek – de Corvette C6 – en haalde de benzineslurpende krachtbron er uit, om er elektro-power in te lepelen.

Het resultaat is de Genovation GXE. Een elektrische ‘Vette met een slordige 800pk en 950Nm koppel. In tegenstelling tot de meeste andere elektrische auto’s, zit er gewoon een versnellingsbak in. Er is de keuze tussen een handbak met zeven versnellingen of een automaat met flippers aan het stuur.

Hoe snel de Genovation GXE is? Een sprint naar 100 km/u duurt ‘minder dan drie seconden’. Er zijn ook Tesla’s die dat kunnen, maar die worden in topsnelheid gepakt door deze omgebouwde Corvette. Die ligt namelijk op een duizelingwekkende 355 km/u.

Met volle batterijen moet het mogelijk zijn om 280 kilometer af te leggen, al zult u hiervoor de rechtervoet wel enigszins in bedwang moeten houden. Er zullen slechts vijfenzeventig exemplaren gebouwd worden, de prijs is voorlopig nog niet bekend.

1

Image 1 of 5

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More