Dit is de snelste Aston Martin cabriolet ooit (foto’s)

Het is zomer, het dak mag eraf, het mag een beetje vooruitgaan én je hebt een dubbeldik gespekte bankrekening? Dan is de Aston Martin DBS Superleggera iets voor jou.

Onder de lange kap ligt een V12 die wordt beademd door een duo turbo’s. De cijfers? 725Pk en 900Nm aan trekkracht. De 0 naar 100 km/u sprint neemt hiermee 3,6 tellen in beslag. Tel daar nog 3 seconden bij en je zit aan 160 km/u. De topsnelheid bedraagt 340 km/u. Enfin, de snelste open Aston Martin ooit dus.

Het stoffen dak, dat ik acht verschillende tinten kan besteld worden, is iets minder snel. Dat gaat in 16 seconden van helemaal open naar volledig toe. Dat is niet slecht, maar er zijn cabrio’s die dat sneller kunnen. Niet dat dit veel uitmaakt, tenzij je in een plotse stortbui terechtkomt waarin elke seconde telt.

De prijs is aan de stevige kant. De DBS Superleggera heeft een vanafprijs van 247.500 Britse pond. Dat komt neer op 285.299 euro, en dat is nog zonder taksen en BTW.

2

Image 2 of 12

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More