Inloggen

Log in of maak je account aan.

Wachtwoord vergeten? Registreren
Registreren
Wachtwoord vergeten

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt een link via e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Registreren
Start Magazines Zoeken Shop Rubrieken

Dit is de meest zeldzame steak ter wereld

Martyna - 07-02-2020

Als je nog nooit van Olive Wagyu hebt gehoord, dan ben je niet alleen. Dit specifiek type rundvlees is zelfs de grootste liefhebbers ontgaan. Het wordt beschouwd als een van de meest zeldzame steaks ter wereld, momenteel zijn er slechts 2.000 runderen die dit soort vlees geven. Bovendien worden er per maand maar een paar gebruikt voor voeding.

De koeien groeien op in de Japanse Kagawa en krijgen een speciaal dieet van Inawara-rijststro, Italiaans raaigras en geperste olijfpulp. We horen je al denken, waarom olijven? Deze methode is afkomstig van Shodoshima, waar de steenvrucht groeit sinds 1908 . Door de overtuiging dat niets verspild mag worden, heeft veehouder Masaki Ishii een manier gevonden om olijfmoer, een bijproduct ervan, opnieuw te gebruiken. Zo, met een beetje bewerking werd het voeding voor koeien.

Het resultaat? Een biefstuk van hoge kwaliteit met een krachtige umami-smaak. Het onverzadigde vet van de olijven vormt meer dan de helft van het vetgehalte van wagyu, dat hoger is dan enig ander rundvlees ter wereld.. Zo heeft deze variëteit van rundvlees ook de prijs voor beste vetkwaliteit gewonnen op de Wagyu Olympics 2017.

Reacties

Resterende karakters 500
Nieuwsbrief Mis nooit meer het laatste nieuws, exclusieve aanbiedingen en boeiende verhalen van P-magazine! Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.
Zoeken