Dit is de grootste fout bij het bereiden van steak

Dit is waarom je steak naar niets smaakt

Wanneer Anthony Bourdain ons advies geeft over het bakken van steak, dan luisteren we aandachtig. Hoeveel kookervaring je ook hebt, het moment dat je een ideale steak aansnijdt, is pure geluk. Maar smaakt je steak niet zoals op restaurant? Dan is het waarschijnlijk omdat je deze fout maakt.

In dit kort filmpje vertelt Anthony Bourdain over de meest gemaakte fout bij het bereiden van steak. Het vlees dat je voor je gezin klaarmaakt, moet van uitstekende kwaliteit zijn. Vooraleer je aan de video begint, geven wij je alvast 2 korte tips.

1. Het juiste vlees

Haal je vlees bij een goede slager en vraag om advies. Een mooie steak is ongeveer 2 à 3 cm dik. Voor een sappige, malse steak bestel je bij voorkeur een ribeye of filet. Let vooral op de dikte, je steak moet overal even breed zijn.

2. Gaartijd

Wanneer je je steak op de juiste manier gebakken wilt hebben moet je letten op de gaartijd. Maar dit is geen exacte wetenschap, de tijd hangt af van de grootte, dikte en de structuur van het vlees maar ook van de gebruikte pan en de hitte van het vuur.

3. De grootste fout bij het maken van steak is…

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More