Dit is de F1-bolide van de toekomst volgens Renault (foto’s)

Veiliger, zuiniger én met opzichtige verlichting.

Op de Shangai Auto Show worden thans allerlei nieuwtjes voorgesteld en Renault showt hoe zij verwachten dat een F1-auto er anno 2017 uit zou zien. Geen snerpende V10, maar een economische vierpitter die wordt bijgestaan door electropower.

De RS 2027 Vision zal voor meer spektakel voor de toeschouwers zorgen, dankzij de actieve LED-verlichting in de wielen. Dankzij een doorzichtige cockpit en dito helm op het hoofd van de piloot, zal diens emoties van het moment op het gezicht af te lezen zijn.

Maar die gesloten cockpit moet ook voor meer veiligheid zorgen. Rondvliegende brokstukken van crashende piloten enzovoort, weet u wel. Vierwielbesturing en -aandrijving moeten de piloot helpen het 722 kilogram lichte scheurijzer beter op de baan te houden. Een autonome besturing zal de boel overnemen van zodra er een aanrijding dreigt. Het geheel ziet er vooral heel futuristisch uit, maar da’s bij een blik in de toekomst ook niet abnormaal natuurlijk. (SL)

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More