Dit is de allerstrafste der alle SUV’s (foto’s)

Hij ziet er misschien gewoontjes uit, maar wacht tot je weet wat er onder de kap zit…

Een Audi Q7 is eigenlijk gewoon een Volkswagen Touareg met een andere carrosserie over. De Porsche Cayenne: net hetzelfde. Dat komt natuurlijk omdat ze allemaal tot dezelfde VAG-familie behoren.

De Audi wordt wat meer ‘premium’ in de markt gezet dan de VW, de Porsche moet natuurlijk de sportiefste van de familie blijven. Of toch zolang er geen SUV’s van Bugatti komen. Dat houdt in dat er onder de kap van een Cayenne of Q7 wat meer paardjes kunnen wonen dan onder die van een Touareg.

Of toch zoals ze standaard uit de fabriek gerold komen. Want wie zegt dat je niet gewoon zélf een dikkere motor in je Touareg kunt lepelen?

Dit exemplaar ziet er in het boswachtersgroen, gecombineerd met een bruin leren interieur, behoorlijk braafjes uit. Onder de kap zit echter de 4-liter V8 die we kennen uit de Audi RS6. Aan dat potente motorblok werd hier en daar nog wat geknutseld en het levert nu 800pk en een fenomenaal koppel van 945Nm. Genoeg om redelijk letterlijk de stenen uit de grond te trekken.

Soit, de ultieme sleeper dus. Uiterlijk is het een doodgewone, ietwat saaie Touareg gebleven. Maar je rijdt er wel iedere – standaard Q7 en zelfs Cayenne hopeloos mee zoek.

De auto van 2017 staat te koop en moet 149.000 euro kosten. Dat is niet goedkoop, maar toch is er na amper een jaar meer dan ‘de kop af’: nieuw en de ombouw erbij opgeteld, zou deze auto namelijk bijna 350.000 euro gekost hebben.

11

Image 11 of 11

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More