Dit bureau probeert je te kalmeren zodra je gestresseerd raakt (video)

Je moest maar eens als nieuwe collega opgescheept zitten met Guido, Michel, Frankie en Alain de Protput. Je bloeddruk zou voor minder de hoogte inschieten.

Daarom hebben de knappe bollen van het MIT Media Lab, verbonden aan het Massachussets Institute of Technology, een werkplek bedacht die volledig gepersonaliseerd is en als het ware je stemming overneemt. Ze kwamen tot de conclusie dat de verlichting, het binnenklimaat en omgevingsgeluid de grootste factoren zijn die jouw concentratievermogen en productiviteit kunnen beïnvloeden.

Mediated Atmosphere  is een bureau die je werkomgeving qua licht en geluid aanpast aan je stemming. Het bureau kent vijf verschillende omgevingen: bos, bibliotheek, vliegeraars, stad en neutraal. Dankzij scanners wordt je hartslag en gezichtsuitdrukking nauwlettend in de gaten gehouden. Hieruit bepaalt de software welke omgeving het best bij je past. 

Op een scherm dat de lengte heeft van het bureau kunnen verschillende scenario’s worden getoond, om de gemoedstoestand van de werknemer positief te beïnvloeden. Zo zou je je bijvoorbeeld in een bibliotheek kunnen bevinden om de concentratie te vergroten of in een gezellig Frans cafeetje om juist was creatiever en losser te denken.

Zijt gij ne pornomens, Guido?” Laten we in dit geval hopen van niet!

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More