Dit biertje is zo straf dat het verboden is in 15 Amerikaanse staten (video)

Amerikanen zijn echte zuipkanonnen en slepen hun bierpens mee met enige vorm van trots.

Om een biertje te brouwen dat dan illegaal is in 30 procent van het Amerikaanse grondgebied, moet het gerstenat toch wel een een zeer kwalijke reputatie hebben. Maar als je niet echt bekommerd bent over de toestand van je slokdarm en lever, dan is de Samuel Adams Utopias misschien iets voor jou.

Dit biertje van de Boston Beer Company is gerijpt op houten vaten en wordt qua smaak vergeleken met een goede port of cognac. Fruitig, een subtiele zoetheid en een moutige nasmaak typeren de Utopias.

Maar dat is niet wat de nekharen doet rijzen, maar wel het alcoholpercentage van 28%. Het extreem zeldzaam brouwsel wordt slechts om de twee jaar gemaakt en dat levert dan ‘amper’ 13.000 flessen op.

Kom je het bier tegen in een Amerikaanse staat waar hij wel verkocht mag worden, moet je bereidt zijn er wat voor neer te tellen. Voor een fles van 750 ml betaal je op zijn minst zo’n 200 dollar (170 euro). 

Utopias bestaat uit een mix van diverse gerijpte bieren waarvan sommige zelfs tot 24 jaar in houten vaten hebben gerijpt. Om tot deze magische grens van 28% te komen begint de brouwerij met een blend van blonde en groene mout, waardoor de biervariant zijn diepe robijnachtige gloed krijgt. Zodra het bier gebrouwen is, worden speciale giststammen toegevoegd, waaronder een die gewoonlijk gebruikt wordt bij het maken van champagne, en een ‘ninja gist dat in een zeer alcoholische omgeving kan overleven. 

Sinds het begin is de traditie gegroeid om het bier ieder jaar weer sterker maken.

Dat belooft voor volgend jaar, want we gaan het nodig hebben na 2020.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More